Съвместен проект на фондация „Живи планини“ и фондация „Първите три минути“.

За осигуряване на необходимите средства за поставяне на автоматични външни дефибрилатори в 20 от най-посещаваните хижи в България, през тази година, „Живи планини“ обединяват усилията си с фондация “Първите три минути“.

 

Целите на кампанията са:

1. Закупуване и инсталиране на 20 публично достъпни автоматични външни дефибрилатори ZOLL Powerheart G5 (AED – Automatic External Defibrilator) за високопланински хижи в Пирин, Рила, Стара планина и Родопите.

2. Обучение на екипите на хижите за работа с уредите

3. Реализиране на информационна кампания за превенция и оказване на първа помощ при сърдечен арест.

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧА В КАМПАНИЯТА ?

 1. Всеки може да помогне чрез предварителна заявка на календар Живи Планини 2024.
 2. Можеш да дариш по банковата сметка на фондация “Живи Планини:

  Банка: Банка ДСК

  IBAN: BG30STSA93000030300313

  BIC: STSABGSF

  Получател: Фондация Живи Планини

  Основание: Дарение за “Спаси живот в планината”

Актуално състояние на даренията можеш да следиш в тази таблица.

Тази година, 100% от печалбите от продажби ще бъдат дарени за кампания “Спаси живот в планината”.

ЗА КАЛЕНДАРА:

Авторски календар в размер 48х33см

12 страници, двустранен печат + твърда корица (двустранен печат) и подложка

12 впечатляващи кадъра за всеки един месец

12 завладяващи планински разказа, отпечатани на гърба на всеки месец, които ще те потопят в създаването и преживяването на всеки кадър

Наличен за предварителна поръчка!

Доставките на всички поръчки направени сега ще бъдат изпълнени след  03 януари 2024г.

 

ЦЕНА: 30 лв

ПОРЪЧАЙ:

Моля, при попълването на формата, се уверете, че телефонният номер, както и e-mail адресът са изписани правилно. В случай, че има грешка в някое от тези две полета, няма да можем да се свържем с вас при проблеми с доставката!

Разходите за доставка се поемат от купувача (осъществява се с Еконт).

 

ВАЖНО: след попълване на формата за поръчка, по email ще получите инструкции как да направите плащането на вашия календар. Вашата поръчка ще бъде изпълнена след извършване на плащането.

Форма за поръчка

Съгласен/на съм данните ми да бъдат обработени във връзка с изпълнението на тази поръчка.

Желая да получавам по e-mail информация за кампаниите на фондация "Живи Планини", както и за продуктите, които те разпространяват.

Брой

1 + 9 =

ЗАЩО “СПАСИ ЖИВОТ В ПЛАНИНАТА”? 

Внезапното спиране на сърцето е най-значимата причина за преждевременна смърт в Европа. Десет пъти повече са жертвите на сърдечният арест, отколкото в автомобилни катастрофи, природни бедствия и пожари взети заедно!

Това се случва и в България. Случва се и в планината. Може да се случи на всеки – възрастни и млади хора, жени и мъже, деца и спортисти…

Тази статистика може и трябва да бъде променена! Най-важното при сърдечен арест е какво се прави веднага след това!
Незабавно оказаната първа помощ и ранната дефибрилация повишават шансовете за спасяване до над 50-70%, което се равнява на хиляди спасени животи…
Автоматичните външни дефибрилатори (АВД) на обществени места от десетки години широко се използват във всички развити общества. Виждаме ги, когато пътуваме на летища, гари, метростанции, хотели, ресторанти, магазини, офиси, спортни зали и др. За щастие през последните години такива програми се развиват и в България – в метрото, в административни и търговски центрове, в корпоративния сектор.
Има места, обаче, които са далеч от спешна помощ или населени места… а там също се случват инциденти. Когато сърцето спре трябва да се действа за минути или дори секунди. В планинските хижи, дори и при най-добра организация е невъзможно помощта да дойде толкова бързо. Затова, именно там има ярка нужда от поставяне на автоматични дефибрилатори и обучение на хижарите, които винаги са олицетворявали грижата и спасението на планинари, алпинисти и туристи.

ОПИСАНИЕ

Чрез този календар споделям с вас душата на планината, така както я виждам и така, както тя ме докосва. Сложна, трудна, несигурна, студена, свирепа и излъчваща онази мощ, която кара Вселената непрестанно да се разширява. Динамична палитра от условия и преживявания, която думите се провалят да обхванат и затова говорят запечатаните моменти.

Искам чрез Живи планини да споделя много повече от красиви снимки. Искам да споделя с вас целите преживявания, покрай тези кадри, но само тънката лента под датите, не стига, за да предам пълната палитра на емоциите, които изживяваме сред ледове и върхове.
Живи Планини е с по-различен формат – всеки отделен месечен лист има две страни. Лицевата страна, разбира се, помещава избрания за месеца кадър и датите. На гърба пък ще намерите пълната история на кадрите, преразказана в текст и допълнителни снимки, които да ви потопят още по-дълбоко в преживяванията по дивите и предизвикателни планини на Южна Америка, Алпите, Исландия, Йордания и родна България.
По този начин, Живи Планини се превръща в уникален по рода си календар. Наполовина мемоар и наполовина пътеводител през планините, които са ми въздействали най-силно.

ВРЪЗКА С ОРГАНИЗАТОРИТЕ

Фондация “Живи Планини”
Фондация “Първите три мунити”