Конкурс за детска рисунка

🎨 Конкурс за детска рисунка на тема
“Първа помощ вдъхновена от технологиите – автоматичен външен дефибрилатор?”

👨 👩 За родителите:

Съвременната първа помощ, основана на наука, се развива непрекъснато. Както в другите сфери на живота и тук високите технологии навлизат неминуемо. Пример за това е автоматичният външен дефибрилатор. Навременна му употреба може да доведе до нарастване на шанса за оцеляване на пострадал със сърдечен арест от 2-5% на 50-70%!!! Естествено, като при всяка нова технология, възприемането ѝ сред възрастните е много по-плахо и недоверчиво. За разлика от тях, децата приемат и разбират технологичните въведения изключително интуитивно и леко. Какво мислят те за апарат като автоматичния външен дефибрилатор, неговите функции, начин на употреба и ползи? За нас ще бъде интересно да погледнем през техните очи и умове, под формата на рисунка и кратък текст по темата.

👦 👧 За децата:

Още в праисторически времена племенният лечител не е бил на разположение на всеки по всяко време и се е налагало хората сами да се погрижат за раните си, когато пострадат по време на лов. От тогава до днес тези знания и умения са търпели непрекъснато развитие. С навлизането в епохата на високите технологии, в помощ на обикновения човек, се появяват някои впечатляващи нововъведения като специални шини за обездвижване, прозрачни за рентгеновите лъчи, химически студени компреси, които охлаждат на базата на смесване на химически вещества, превръзки напоени с материал, който спомага за бързото спиране на силно кръвотечение при тежки травми и т.н. Може би едно от най-впечатляващите изобретения за първа помощ е автоматичният външен дефибрилатор. Знаеш ли какво е това? Кое е най-вдъхновяващото нещо в него? Нарисувай и разкажи в кратък текст!

Правила:

PowerHeart Bulgaria © организира конкурс за детска рисунка и текст.

Темата на конкурса е „Първа помощ вдъхновена от технологиите – автоматичен външен дефибрилатор. В конкурса могат да участват деца от 7 до 12 навършени години.

Всяко дете може да представи 1 рисунка с текст. Рисунката може да бъде направена с материали по избор на детето. На гърба на рисунката трябва да са отбелязани две имена на детето, години, град по местоживеене и кратък текст от няколко изречения, с който се описва рисунката – какво най-много е впечатлило детето в ав томатичния външен дефибрилатор и защо.Срокът за изпращане на рисунките и текста е 22.04.2020 г. до 23:59 часа. Рисунките (лице и гръб с текст) трябва да бъдат изпращани на електронна поща office@firstaidbg.com.
Всички рисунки ще бъдат публикувани на страницата на PowerHeart Bulgaria © във фейсбук с имената, годините и града на техните малки автори.

Жури

В състав от 5ма инструктори и служители на Училище по първа помощ на FirstAidbg.com и PowerHeart Bulgaria © ще подбере 5те най-добри рисунки с текст до 24.04.2020 г., които ще бъдат използвани като корица на страницата на PowerHeart Bulgaria © в рамките на месец май, а техните автори ще получат за награда значка и персонална аптечка за първа помощ.
5те номирирани рисунки ще бъдат подложени на допълнително гласуване в интернет от всички желаещи да се включат зрители до 03.05.2020 г. Инструкции за начина на гласуване, както и номинираните 5 рисунки ще бъдат публикувани на страницата на PowerHeart Bulgaria © във фейсбук.

Първа награда, която ще обявим на 04.05.2020 г., ще получи рисунката с текст, събрала най-много гласове. Нейният автор ще получи ваучер за безплатно участие в Детската програма за обучение по първа помощ на Училище по първа помощ на FirstAidbg.com в гр. София.(В случай, че няма възможност да се възползва от своята награда, младият художник ще получи семейна аптечка за първа помощ, джобен наръчник за първа помощ и кратък наръчник по първа помощ за родители).

Източници на информация:
https://www.facebook.com/PowerHeart-Bulgaria-106084427526561
https://aed-bg.com
https://www.youtube.com/watch?v=B1b6iDNMnVE
https://www.youtube.com/watch?v=97oFF29ffXM
https://www.youtube.com/watch?v=tgbPFRmhWGY&t=4s
https://www.youtube.com/watch?v=IAswgz-ijMc&t=15s

Успех!